Opplev Maridalsalpene

Disse hemmelighetsfulle åser er hvor jeg allerhelst vandrer, når tiden ikke tillater mer vidløftige ekspedisjoner i fjernere strøk. Maridalsalpene har en rekke topper med vide perspektiver over dalen, Maridalsvannet, byen og fjordens fjerne flater. Steile styrtninger kaste sig ned i kulsorte daler, og tusenårige vandrerveier krysser den ellers urørte urskog. (H.C. Asbjørnsen) Bli med til de fem kollene innerst i Maridalen: Mellomkollen (365 moh), Midtkollen, Gaupekollen, Vittenbergkollen og Hansakollen. Vi ser på kulturminner og opplever eventyrskog.

Naturvernforbundet i Oslo og Akershus samarbeider med Ti på topp, bedriftsidrettenes turkonkurranse, for å få flere ut på tur, og inn i eventyrskogene. Derfor arrangerer NOA en fellestur til et av Ti på topp turmålene på verdens turdag 10. mai. Vår tur går til Gaupekollen, en av de fem kollene i naturreservatet innerst i Maridalen, som også kalles for Maridalsalpene. Vi møtes på Skar parkeringsplass kl. 17.15. Maridalsbussen går fra Brekkekrysset 17:03 og ankommer Skar kl. 17:14. Ta med mat og klær for været. Det blir en tur med stigning, og eventyrskog. Kanskje får vi også se fullmåne på vei ned igjen.

http://www.aftenposten.no/osloby/Pa-alpetur-i-Maridalen-108756b.html

Vi vil også arrangere tur fra Årvoll via Grefsenåsen til Trollvann senere i år. Denne turen er også en av ti på topp turene. Se turmålene til ti på topp: http://oslo.xn--tiptopp-gxa.no. Det er mange fine turer i Oslomarka. God tur!