På tur i Oslos flotteste klasserom

Nå er boka til Håvard Pedersen også kjent som «skogvokter’n», tilgjengelig på Søndre Sandås, Deichmanske og flere steder i Oslo – helt gratis!

Dette skriver Bymiljøetaten: 

På tur i Oslos flotteste klasserom
– skogvoktern’s beste tips for å skape naturglede

Hvor er Oslos flotteste klasserom? I marka, selvfølgelig! I mange år har Bymiljøetaten tatt med skolebarn ut i marka for å lære om natur, friluftsliv, skogsarbeid og lokalhistorie. I 30 år tok Håvard Pedersen barna ut på markatur, og han ble kjent som «skogvokter’n». Hans kunnskap er nå samlet i boka «På tur i Oslos flotteste klasserom – 30 år med skolebarn i marka».

I VårtOslo sier Pedersen: 
«– Naturen er blitt et fremmedelement for barn, men den er jo vår alles opprinnelige mor. Derfor benytter jeg meg av sagn, eventyr og folketro for å fange barnas interesse og bygge broer til naturen. Jeg tar de også med til utvalgte kulturminner som det knytter seg spennende historier til, for eksempel gjemmestedet til mestertyven Ole Høiland, som er omtalt i boka mi. Barna tar ofte med seg foreldrene ut for å vise dem det jeg har vist dem og fortalt dem. På den måten får de en interesse for naturen».

Boka er gratis og kan hentes hos oss på Søndre Sandås!