Tematur på Gaupekollen! Markatur med Bjørnøy og Andersen

Bli med på en annerledes markatur: Hva skjer og hva bør skje med Marka?Miljøvernminister Helen Bjørnøy og NOA-leder Gjermund Adersen viser vei og debatterer underveis, og på toppen. Du kan delta!

26. AUGUST viser miljøvernminister Helen Bjørnøy og Naturvernforbundets Gjermund Andersen vei til ”Oslos best bevarte hemmelighet”: Gaupekollen, innerst i Maridalen. Det flotteste utsiktspunktet som finnes over Oslo, Oslofjorden, Maridalen og nærområdene i Marka. Turen går bl a langs en unik gammel kjerrevei, gjennom noe av den råeste villmarka Nordmarka har å by på.

Opplegg: Kort orientering om turen ved oppmøte på Skar. Korte innslag underveis om hva vi ser og om hvordan Marka forvaltes. Pause ca halvveis, her vil Andersen utfordre Bjørnøy på de mest sentrale spørsmålene vedrørende forvaltningen av Nordmarka fram over – i lys av forslag til ny Markalov. På toppen, mens vi går løs på nistepakker og termoser, vil Bjørnøy fange opp utfordringene i et kortfattet innlegg. Deretter åpnes det for spørsmål og synspunkter.

Valgfri retur: Enten samme vei tilbake, eller bli med videre via Mellomkollen og ned igjen til Skar. De to alternativene har en antatt tidsramme på henholdsvis fire timer og fem, seks timer. Den første kan ev kombineres med festspillforestillingen ved Maridalsruinene kl 1500!

Gode tursko anbefales, evt regntøy. Kjerreveien opp til toppen har enkelte partier med bratt stigning, men underlaget er fast og jevnt. Turen passer for alle i alminnelig, kurant turform.

Adkomst enkel og grei: Oppmøte på den østligste parkeringsplassen på Skar i Maridalen kl 1100, vel 1 1/2 time senere er vi på Gaupekollen, godt 400 meter over havet.

ARRANGØR: Nordre Aker SV