Trosterud – Lutvann – Nøklevann

Av Raymond Johansen, Byrådsleder Oslo

Ta T-banen til Trosterud, og gå til militærleiren ved Lutvann. Derfra kan du gå langs Lutvann på østsiden, i småskogen og på stier, hvor det er litt ulendt terreng. Der forsvinner alt suset fra storbyen. Det er helt stille! 

Det er en ganske fin villmarksfølelse, og det ligger flere kjempesvære kampesteiner rundt i terrenget. Turen passer spesielt godt på seinsommeren og høsten.
Det skal visstnok være ganske stor fisk i Lutvann, blant annet Canadarøye som noen forskere satt ut på 80-tallet. Jeg har faktisk sett en Canadarøye der!
Langs østsida av Lutvann er det flere fine badeplasser. Når du er kommet til sydenden av Lutvann kan du velge å fortsette langs elva mot Nøklevann.
Snu deg mot Lutvann og se – det er helt fantastisk! Er du heldig kan du se både rådyr og elg.
Nå kan du fortsette på turveien langs hele østsiden av Nøklevann for så å ta av mot Rustasaga, der du kan avslutte turen med en rast og ta T-banen hjem fra Ulsrud eller Bogerud T-banestasjon.

Syns du denne turen blir for lang, kan du ta av mot Østmarksetra når du kommer ned mot Nøklevann og videre til T-banen på Ulsrud. Alternativt kan du følge blåstien som går på vestsiden av Lutvann tilbake til utgangspunktet. En tur som er litt for viderekomne.