Tur rundt Seinbruvann

Av Hafida Challaui og Helen Svensson, Naturvernforbundet i Groruddalen

Steinbruvannet er et badevann i Lillomarka nordøst i Oslo. Vannet ligger
i et populært friluftområde nedenfor Røverkollen, i kort avstand fra Grorud og Romsås. Det er gode turmuligheter inn i Marka herfra, både for vandrere, syklister og skigåere.

Vi valgte turen fordi den passer for barn, ungdom og voksne. Lengde på turen er 2 til 3 timer. Denne turen kan gåes til alle årstider, og egner som fottur, fisketur og badetur. Kanskje en skøytetur på Steinbruvann, hvis været tillater det?

Dette er en tur i nærområdet til Romsås. Stien fra Romsås kirke går igjennom det nylig utvidete naturreservatet på Ravnkollen. Skogen har viktige naturverdier. Det finnes mange sopper, insekter og noen fuglearter som er avhengig av gammel skog. For å komme seg til Romsås kirke kan man ta buss rute 63 Romsås Ring fra Grorud. Turen starter ved Romsås kirke og går inn i skogen mot Steinbruvann. Tresjiktet består blant annet av gran, furu og bjørk. Skogen er frodig med ulike moser på skogbunnen. Det finnes noen rasteplasser underveis. Stien igjennom skogen kommer ut av skogen ikke langt fra dammen på Steinbruvann. Turen rundt Steinbruvann tar ca en time. Det er også her muligheter for å ta pause på en brygge eller benk langs vannet. Fuglelivet går det an å studere på nært hold langs vannet. Kanskje ser du fisken vake?

Vel rundt Steinbruvann går turen videre til Badedammen, der det er mulighet for bading og pause. Tilbake til Grorud T-banestasjon kan man ta buss rute 62 Grorud T fra Skogstad i Bergensveien. Vanskelighetsgrad, middels.

Kjempeflott sted! Virkelig Groruddalens lille perle!