Gullklypa 2005 delt ut

Arne Innbjo fra Miljøpatruljen i Karmøy, Major Arild Bryn fra forsvaret og Ivar Gudmundsen fra Son fikk i dag utmerkelsen Gullklype 2005 for sin innsats for et renere Norge.

Prisen ble delt ut av statssekretær Henriette Westhrin fra Miljøverndepartementet på vegne av organisasjonen Hold Norge Rent. Utdelingen fant sted i KS-huset i Oslo tirsdag 14. mars. Gullklypa deles ut hvert år og er en utmerkelse for spesiell innsats mot forsøpling.

– Vinnerne av Gullklypa får vår takk og oppmerksomhet på grunn av at de har gjort en helt spesiell innsats for et rent og trivelig Norge, sa Helene Bugge fra styringsgruppa i Hold Norge Rent.

Arne Innbjo fra Miljøpatruljen i Karmøy kommune har samlet inn store mengder avfall de siste ti årene. Han kjører faste ruter i kommunen og tar med seg søppel og avfall på sin vei. I 2005 samlet han inn 177 tonn avfall, blant annet 4650 sekker med søppel, 456 batterier, 14 kjøleskap, 379 bilvrak og 5 bilmotorer.

– Jeg har drevet bensinstasjon i tretti år og syntes det var på tide at jeg begynte å rydde opp etter meg, sa Innbjo.

Major Arild Bryn fra Forsvaret har bidratt med å lage systemer for kildesortering i forsvaret.

– Ved å innføre total kildesortering, sparer forsvaret 6 millioner kroner i året, fortalte Bryn.

Ivar Gudmundsen fikk Gullklypa for sin utrettelige søppelplukking i Son. Hver dag på vei til toget plukker han søppel fra Son sentrum til jernbanestasjonen.

– Det var bare noe jeg kom på. Fastlegen sa at jeg trengte mer mosjon, og så begynte jeg å gå til toget. Da våren kom og Vegvesenet ikke ryddet søppelet i vegkanten, tenkte jeg at det var bedre å rydde selv enn å gå og ergre seg, sa Gudmundsen, som er bygningssjef i Ås kommune.

Spesialtilbud til nye abonnenter. For mer informasjon klikk HER

Glade vinnere (fra venstre): Arne Innbjo, Arild Bryn og Ivar Gudmundsen fikk i dag overrakt Gullklypa 2005 av statssekretær Henriette Westhrin fra Miljøverndepartementet. (Foto: Tor Bjarne Christensen)