Du er her:

Preikestolen nasjonalpark

Skal Preikestolen, Lysefjorden og heiestrøka innafor blir Rogaland første og antagelig eneste nasjonalpark? Naturvernforbundet i Rogaland mener 215 kvadratkilometer av Preikestolsområdet fortjener merkelappen ”Nasjonalpark”.

Våren 2008 la forbundet fram sitt verneforslag sammen med en fagrapport som dokumenterer verneverdier av nasjonal og internasjonal klasse. Fylkesmannen i Rogaland har i en vurdering av verneforslaget (januar 2010) uttalt at området tilfredsstiler alle krav til nasjonalparkstatus.

Men det blir neppe noen nasjonalpark uten betydelig lokal støtte. Naturvernforbundet og Stavanger Turistforening jobber nå aktivt for å samle denne støtten. Bli med du også! Støtt arbeidet vårt ved å bli medlem eller naturvenn!

Elva gjennom Sandvassjuvet inngår i nasjonalparkforslaget. Elva er truet av utbygging.
Elva gjennom Sandvassjuvet inngår i nasjonalparkforslaget. Elva er truet av utbygging. Fotograf: Ove S. Førland

Artikkelen ble sist oppdatert: 13.05.2010

Nyheter

Stor stemning for Preikestolen nasjonalpark

Stor stemning for Preikestolen nasjonalpark

02.04.2008:

Stavanger Aftenblad støtter Naturvernforbundets forslag om Preikestolen nasjonalpark i en leder onsdag 2. april. Noen dager før hadde årsmøtet i fylkeslaget anmodet lokalpolitikere, fylkspolitikere og stortingspolitikere om å støtte ideen.

Preikestolsområdet må vernes

26.12.2007:

Jørpelandsheia med Preikestolen er blant de mest verneverdige naturområdene i Rogaland. Det er for lengst fastslått at området har nasjonale verneverdier, men likevel ikke naturen her sikret.

Viser fra 17 til 18 av totalt 18 artikler