Du er her:

  • Rogaland
  • Lyst å gjøre en innsats for sjøfuglene?
Majoren er en av tre vernete fugleholmer i Stavanger havn. Foto. Røy Mangersnes

Majoren er en av tre vernete fugleholmer i Stavanger havn. Foto. Røy Mangersnes.

Lyst å gjøre en innsats for sjøfuglene?

Da kan du møte opp i båthavna ved Børevigå kl 18 på fredag og bli med Naturvernforbundet på ryddesafari. Vi skal nemlig rydde fem av Stavangers seks egenerklærte sjøfuglreservater.

Det dreier seg om Plentingen, Majoren og Tjuvholmen i Byfjorden, Skeieholmen og Svartaskjer ved Hundvåg og Ormøyholmen ved Ormøy. Alle holmene unntatt Plentingen har hekkende sjøfugl. Tjuvholmen er den desidert beste med en stor hekkebestand av ærfugl og fiskemåke. 

Fra og med 15. april er det forbud mot å gå i land på holmene. Det er derfor det om å gjøre å få ryddet før påske. Fredag er det meldt OK vær med lite vind. 

Vi hopper over Plentingen fordi elevene ved Engøyholmen kystkultursenter allerede har ryddet der. De øvrige holmene er små og lar seg rydde i løpet av kort tid. Vi regner med å være tilbake i Børevigå seinest kl 21. 

Du tar med deg varme klær og godt fottøy. Vi har redningsvester til alle, søppelsekker, hansker og kaffe. 
Og ja, det er gode og stødige "Marøyferjå" som skal bringe oss rundt til holmene. 

Vel møtt fredag 7.april kl 18 i Børevigå til en innsats for en reinere sjøfuglhverdag!

ImageImageMajoren har et svært rikt fugleliv, særlig vinterstid. Skarv, ærfugl, gråheigre og kobbe er vanlig å se ved holmen.

 

Nyheter

Rykand, nesten heile, pan

Ikke rør fossene i Årdal

21.05.2017

Clemens Kraft har fått vann på mølla er utbyggingen av Ullestadelva i Årdal. Nå vil kraftselskapet rørlegge det meste av de resterende elvene og fossene i heia. Men motstanden er massiv.

Eik

Hvor mange store eiker har vi?

21.05.2017

Noen hundre? Eller kanskje flere tusen? Det er det ingen som vet. De store eikene i Rogaland er ikke systematisk kartlagt. Det kan du gjøre noe med.

Hallgeir-langeland

To nye år med Langeland

25.04.2017

Hallgeir Langeland ble valgt for to nye år som styreleder på fylkeslagets årsmøte i går, mandag 24.april. Årsmøtet sier nei til Jærlina (ytre trase) og fire-felts motorvei til Kristiansand.

Forside rygjavern nr 1-2017

Rygjavern er ute!

21.04.2017

Da skal alle medlemmer i Rogaland ha fått papirutgaven av årets første Rygjavern. Har den gått deg hus forbi kan du laste ned bladfilen her.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler