Du er her:

  • Rogaland
  • Lyst å gjøre en innsats for sjøfuglene?
Majoren er en av tre vernete fugleholmer i Stavanger havn. Foto. Røy Mangersnes

Majoren er en av tre vernete fugleholmer i Stavanger havn. Foto. Røy Mangersnes.

Lyst å gjøre en innsats for sjøfuglene?

Da kan du møte opp i båthavna ved Børevigå kl 18 på fredag og bli med Naturvernforbundet på ryddesafari. Vi skal nemlig rydde fem av Stavangers seks egenerklærte sjøfuglreservater.

Det dreier seg om Plentingen, Majoren og Tjuvholmen i Byfjorden, Skeieholmen og Svartaskjer ved Hundvåg og Ormøyholmen ved Ormøy. Alle holmene unntatt Plentingen har hekkende sjøfugl. Tjuvholmen er den desidert beste med en stor hekkebestand av ærfugl og fiskemåke. 

Fra og med 15. april er det forbud mot å gå i land på holmene. Det er derfor det om å gjøre å få ryddet før påske. Fredag er det meldt OK vær med lite vind. 

Vi hopper over Plentingen fordi elevene ved Engøyholmen kystkultursenter allerede har ryddet der. De øvrige holmene er små og lar seg rydde i løpet av kort tid. Vi regner med å være tilbake i Børevigå seinest kl 21. 

Du tar med deg varme klær og godt fottøy. Vi har redningsvester til alle, søppelsekker, hansker og kaffe. 
Og ja, det er gode og stødige "Marøyferjå" som skal bringe oss rundt til holmene. 

Vel møtt fredag 7.april kl 18 i Børevigå til en innsats for en reinere sjøfuglhverdag!

ImageImageMajoren har et svært rikt fugleliv, særlig vinterstid. Skarv, ærfugl, gråheigre og kobbe er vanlig å se ved holmen.

 

Nyheter

Espedalsstølen 4 starten på veien

ATV-vei i verneområde

02.11.2017

Øvre Espedal Velforening har bygd mer vei i Frafjordheiane landskapsvernområde enn de fikk lov til av verneområdestyret. Miljøvernorganisasjoner ber styret om å vurdere politianmeldelse og krav om retting.

IMG_1854

Årets andre utgave av Rygjavern

21.09.2017

Rygjavern holder koken. Årets andre utgave fikk medlemmene i postkassen i slutten av august. Nå kan du laste ned og lese bladet på PC'en din.

60 personer

Utleie Inge Steenslands Hus

21.09.2017

Mange har allerede oppdaget at det går an å leie Inge Steenslands Hus, nybygget vårt på Mostun natursenter. Her kan du finne ut mer om priser og utleievilkår.

Viser fra 1 til 4 av totalt 500 artikler