Skolestreik for klima 2019

Natur og Ungdom forventer at over 10 000 skoleelever, i alle landets fylker streiker skolen fredag 22. mars 2019. I tillegg studiestreiker Naturvernstudentene. Her kan du lære mer om streiken og hvordan du kan støtte den!

Natur og Ungdom streiker fordi: "Vi har 11 år på å kutte utslippene, men regjeringa deler stadig ut nye oljefelt, bygger nye flyplasser, og skryter av bitte små tiltak. De voksne ødelegger fremtida vår - nå er tiden inne for protest!"

Hvor streikes det på fredag 22. mars?

En oversikt over alle stedene det streikes, samt kontaktpersoner, finnes på Natur og Ungdoms nettsider.

I Oslo vil markeringen foregå på Eidsvolls plass kl. 09-15, med appeller kl. 12. Informasjon om Naturvernstudentenes studiestreik finner du på Facebook.

Hvordan streikes det?

Natur og Ungdom forklarer alt man trenger å vite om skolestreik og fravær her. Du kan også lese mer om hvordan man arrangerer og fullfører en streik.

Hvordan kan du støtte streikerne?

  • Si klart ifra til dine barn eller ungdom at du vil støtte dem hvis de velger å streike
  • Snakk med andre foreldre og/eller skolen om klima og streiken
  • Hjelp til med praktiske hensyn før og på dagen, f. eks. ved å holde plakatverksteder eller lage måt/drikke til streikerne
  • Møtt opp på markeringer for å vise din støtte!

Hvis du vil støtte klimaengasjementet videre kan du støtte Natur og Ungdom på forskjellige måter. Oppfordre dine barn til å bli med i Miljøagentene eller Natur og Ungdom (også som studentmedlemmer), og bli med selv i Naturvernforbundet!

Hvorfor streike?

Flere elever og studenter har skrevet om eller forklart hvorfor de streiker:

Flere organisasjoner har meldt sin støtte til streiken: Fagforbundet, Skolenes Landsforbund (skoleforbundet i LO), Framtiden i Våre Hender, Kirkens Nødhjelp, Redd Barna, Besteforeldrenes Klimaaksjon, og Regnskogfondet. I tillegg har Utdanningsforbundet uttalt seg positivt til streiken.

Det har allerede vært en stor streik i Bergen på torsdag 14. mars.