Feiret jubileet med naturtoner

Feiret jubileet med naturtoner

Gunnar Ervik informerte om Naturvernforbundets arbeid før konserten med Nora Bang og Tore Bongo. Foto: Karen Storaker.

Naturelskere i alderen ett til 96 år var med å markere Naturvernforbundets 100-årsjubileum i Mandal, med konsert ute i det fri med Nora Bang og Tore Bongo.

I samarbeid med Storaker vel og Barnas turlag arrangerte Naturvernforbundet i Mandal 23. juli en skogskonsert under åpen himmel med ute i naturen med Nora Bang og Tore Bongo. 

Rundt 35 mennesker i alderen ett til 96 år deltok på markeringen ved Jakobsbu på Aurebekk i Mandal. Det ble en stemningsfull stund i nydelig vær. 

Før konserten ble det arrangert natursti for barna, der mange fikk bruk for sine naturkunnskaper. Gunnar Ervik snakket om Naturvernforbundet jubileum og arbeidet som blir gjort for at naturen skal bevares i årene som kommer. 

Nora Bang er en naturdyrker, og bruker gamle naturtoner i sin runesang. Sammen med Tore Bongo, som joiket og spilte på runebomme, laget hun en magisk stemning i skogen. 

Fant roen 

De to hadde aldri opptrådt sammen før, men hadde snakket om at de burde lage en konsert sammen. Da de fikk spørsmål fra Naturvernforbundet om de kunne tenke seg å holde konsert i Mandal, sa de ja. Det er initiativtaker Karen Storaker glad for. 

– Det blir ekstra spesielt når slik musikk framføres ute i naturen. Mange av barna løp rundt og lekte på et jorde, men under konserten kom de og satte seg, og ble sittende henfallen til musikken de også, sier Storaker. 

– Hvorfor ville dere markere jubileet med akkurat en slik konsert?

– Tore Bongo er en kjent aktivist og en av lederne av Alta-aksjonen. Han har jobbet for vern av natur og har vært aktiv i Naturvernforbundet i mange år. Nora Bang er veldig opptatt av naturen og bruker gamle naturtoner i sin sang. Vi synes dette var en flott måte å markere Naturvernforbundet 100 år på, sier Storaker.