388 koste seg på Marøy

Aldri tidligere har det vært flere deltakere på sommerturene til Marøy. I løpet av 11 dager skysset Marøyferjå hele 388 voksne, ungdommer og barn til øya. Det er ny suveren rekord i badebåtens femte driftsår.

Onsdag 27.juni var det flest deltakere med 79. Gjennomsnittet lå på 35 deltakere per dag. Det er imponerende tatt i betraktning at været ikke viste seg fra sin aller beste side. I tre av 11 dager  var det regn. Selv om det var flest dager med opphold og noe sol, var det bare tre dager med mellom 18 og 22 grader. Men sjøl på regnværsdagene stilte folk opp, mange for å bli med ut for å fiske fra svabergene.

Marøyferjå har sine begrensinger. Hvis den NV vinden blir for hard, må vi begrense antallet deltakere fordi ilandsstigningen blir krevende. I år måtte vi sende over 20 deltakere hjem på grunn av vindforholdene.

Eldste deltakere var 92 år og kom fra Liverpool. Yngste deltaker var ikke rundet 1 år. Barna var i klart flertall med 220 deltakere. Voksne og ungdom utgjorde 168 deltakere. Andelen utlendinger og innvandrere var også rekordstor i år med 132 deltakere.

Tilbudet om guidet tur rundt øya er alltid populært.  Ikke minst for å få øye på den store villsauflokken som holder til på øya. Ellers er det grilling, volleyball, bading og krabbefangst som er de mest populære syslene.

I sommer har Naturvernforbundet også arrangert søndagskafe på Mostun natursenter. Det var ingen stor suksess. Få gjester og lav omsetning. I løpet av seks søndager loggførte vi beskjedne 100 besøkende.

Bildetekst: Revebjelle er vakker, men giftig, informerte guide Erik Thoring til lydhøre innvandrere fra Johannes Læringssenter.