Avspark for «Natur på torsdag»

Torsdag 25.september kl. 20 er det klart for den sjette utgaven av foredragsserien «Natur på torsdag». Stedet er Mostun natursenter og kveldens innleder er naturforvalter Bjarne Oddane fra Ecofact.

Bjarne er en generalist når det kommer til natur. Interessert i nær sagt alt som vokser, kryper eller flyr. Men noe er gildere enn annet og flaggermus fascinerer spesielt. Bjarne og hans venner i flaggermusgruppa i Norsk Zoologisk Forening har hengt opp en flere flaggermuskasser i trærne rundt Mostun, og om kassene har blitt tatt vel imot får du vite på torsdag kl. 20. 

Bjarnes kollega, naturfotografen Roy Mangersnes, bidrar med film og stillfoto av flaggermus. Han har tilbrakt uttallige timer ved Mosvatnet, morgen og kveld, i anledning produksjonen av filmen «Fire årstider ved Mosvatnet». Filmen er bestilt av Mostun natursenter og får premiere på nyåret. 

Torsdag blir det like mye foredrag ute som innomhus. Vi skal både sjekke flaggermuskasser og lytte på flaggermus med detektorer. Innmellom blir det tid til å kjøpe seg vafler, kaffe eller saft. 

Foredraget er gratis for medlemmer i Naturvernforbundet og 50 kroner for ikke-medlemmer. Hvis du melder deg inn i forbundet for kr. 100,- går du gratis. 

Vel møtt på Mostun kl. 20 på torsdag!