Bli med på sauesanking

Historisk sauesanking på Marøy lørdag 25. september 2004

Det har vært både sauer og geiter på Store Marøy de siste fire-fem årene. Men aldri villsau. Den hardføre og flotte sauerasen er spesielt egnet fordi det er gode landskapsryddere – året rundt.

Siden juni har Stranda-bøndene Kjell Helland og Bjarne Kvist Hansen hatt 36 villsauer på beite på Store Marøy. Sauene skal sørge for at det restaurerte kulturlandskapet blir holdt åpent. Men nå er tiden kommet for sanking, skilling og slakting. Omlag 20 sauer skal beite Marøy vinteren gjennom.

Kjell Helland har en svært dyktig og erfaren gjeterhund. Men den klarer ikke jobben helt alene. Hunden trenger litt assistanse fra to-beinte, og vi håper så mange som mulig kan stille på førstkommende lørdag. Det blir garantert en minneverdig opplevelse!

I tillegg til sauesankingen, skal vi også sette opp et gjerde rundt den gamle plommeskogen.

Du trenger ikke annet med deg enn mat, godt fottøy og gode klær. Vi fyrer opp bål og lager til kaffe.

Første avgang går fra Breivik Båthavn kl. 09.45. De som ikke rekker dette tidspunktet kan avtale en seinere avgang. Retur til Breivik skjer etter behov. Sauene som ikke får fortsette det gode livet på Marøy, blir hentet av Ryfylke Friluftsråd kl. 16.

Vi har ingen påmeldingsfrist, men det er en fordel om du melder fra til meg på mob.tlf. 416 83 238 i løpet av fredagen eller før avgang på lørdag. Du kan også sende en mail til e-thorin@frisurf.no.

Velkommen til Store Marøy på lørdag!

Erik Thoring