Bli med Riskafjord til Fogn i Finnøy

Søndag 25. mai kan du gjøre deg kjent på vakre Fogn i Finnøy til fots eller med sykkel. Programmet inneholder besøk av et privat gardsmuseum, omvisning i tomatveksthus og tur til øyas høyeste fjell, Domfjellet. Riskafjord har avgang fra Hommersåk kl. 10:00 og fra Skagenkaien i Stavanger kl. 11:00. Retur til Stavanger ca kl. 18:00.

Turmål: Søndag 25.mai til Fogn i Finnøy kommune Rutetider: Avgang med Riskafjord kl. 10.00 fra Hommersåk og kl. 11.00 fra Skagenkaien i Stavanger. Anløp ferjekaien på Fogn ca kl. 12.30. Avgang fra Sørvåg på Fogn kl. 16.30. Ankomst Stavanger ca kl. 18.00 og Hommersåk ca kl. 18.30. Priser: Voksne kr. 150,- Barn kr 70,- Familie (2V+2B) kr. 300 Billetter kan forhåndskjøpes på Stavanger Turistforenings informasjonssenter i Kannik, eller på Skagenkaien en halv time før avgang. Arrangør: Naturvernforbundet i Rogaland, Syklistenes Landsforening og Miljøagentene Naturloser: Erik Thoring, Imke Schöberle, Malvin og Anders Sandanger. Om turen: Riskafjord anløper ferjekaien på vestsiden av Fogn ca kl. 12.30. Malvin Sandanger møter oss på kaien og leder flokken til gården Erås. Her blir det omvisning i veksthuset på gården, og de som ønsker det kan få kjøpt blodferske tomater. På gården er det innredet et museum som det blir anledning til å besøke. Herfra kan de som vil bli med til Domfjellet på 166 m.o.h. hvor det er et praktfullt utsyn over Ryfylke. Turen opp til toppen tar omlag en halv time, og terrenget er lett å gå i. Fra Domfjellet går vi tilbake til gården, og derfra følger vi veien ned til Sørvåg på sør-østsiden av Fogn. Her går vi ombord i Riskafjord som har avgang kl. 16.30. Da er vi tilbake i Stavanger ca kl. 18.00, i Hommersåk en halv time seinere.

Syklistene starter også turen med en stopp på Erås. Deretter går turen rundt øya, en distanse på ca 11 kilometer. Terrenget er småkupert og lettsyklet.

Begge turene passer godt for barnefamilier.