Fisk, ferie og ferjetur

294 personer besøkte Marøy i løpet av sju dager. Det er suveren bestenotering siden Marøyferjå startet som badebåt for fem år siden. Og det er ikke over ennå. I august blir det nye seilinger.

Det er ikke et mål å frakte flest mulig folk til Marøy. Det viktigste er at alle gjestene får en god og hyggelig opplevelse. I år var det ihvertfall ikke været som skapte utfordringer. To nydelige dager, tre fine dager og to våte dager er den folkelige beskrivelsen av værforholdene. Tilbakemeldingene fra gjestene tyder på at de fleste har storkost seg på øya og nydt det vakre kulturlandskapet. 

Mange benyttet også anledningen til stangfiske fra bergene på vestsiden. Det pleier å gi utbytte, så også denne gang. Det ble halt i land 20-30 makrell, lyr, torsk, sei, berggylte og blåstål. Noe gikk rett på grillen, andre ble tatt med hjem. En gruppe somaliere fra Stavanger og Sandnes lot seg ikke skremme av de dårlige værmeldingene på lørdag og søndag, og visste å bruke Marøys granskog til det den best kan brukes til: Som ly for vind og regn. I skogen er det en sikker bålplass med kubber til å sitte på. 

I år hadde vi besøk av 157 barn og 137 voksne. Andelen innvandrere og utlendinger var ekstra stor i år med 112 deltakere. Den eldste deltakeren var 92 år og kom fra Liverpool. Yngstemann var så vidt rundet ett år.