Folkestrøm til Mostun

-Er kråkehannen trofast eller skifter den partner ofte? Det var ett av flere spørsmål som møtte deltakerne på årets generasjonstur rundt Mosvatnet.

Av forståelige grunner var det enkelte som oppsøkte Mostun natursenter for å «lure» ut det riktige svaret på spørsmålet. Men langt de fleste kom for å ta en pust i bakken og for å nyte byens eneste økologiske vafler. Ca. 380 personer kom innom natursenteret i løpet av tre svært hektiske timer for de fem frivillige som betjente senteret på årets travleste dag.

På det travleste var det ti minutters ventetid på vaflene. Men de som venter på noe godt, venter aldri forgjeves. I ventetiden kunne man ta en kikk i informasjonhjørnet, se den nye utstillingen om måker i byen eller gjøre som de yngste- klatre i de 100 år gamle rhodendron-buskene i hagen.

Selv med noen korte regnbyger var det nesten like mye folk på årets generasjonstur som fjorårets. Da anslo arrangøren, Stavanger Turistforening, 2000 deltakere.

Foto:
Bjørnar Byberg holdt kaldt når «alle» kom på en gang og fylte opp sietteplassene både inne og ute. Over 100 vafler ble servert i løpet av noen hektiske timer.