Her starter byggingen av nytt natursenter

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø og barn fra Vålandshaugen barnehage fikk æren av å ta første spadestikk for det nye natursenter ved Mosvatnet.

Mandag 18. januar 2016 vil for alltid være en spesiel dag, for da ble grunnstein nedlagt og første spadestikk tatt for det nye natursenteret. Det nye natursenteret skal i hovedsak brukes til undervising og formidling; til å spre interesse for det fantastiske biologiske mangfoldet som finnes i våtmarksområdet Mosvatnet og andre steder på Jæren.

Friområdet Mosvannsparken er blant Stavangers travleste. Hvert år går en million mennesker turen rundt Mosvatnet. I fjor var om lag 2000 barn innom ved Mostun for å lære mer om det unike naturområdet.

– Vi har 140 ulike fuglearter her ved Mosvatnet. Og en rekke rødlistede planter. Når vi får dette senteret på plass, regner vi med at vi kan øke aktiviteten ytterligere, sa Hallgeir H. Langeland, styreleder i Naturvernforbundet i Rogaland, i sin tale.

Også Melanie Tone Steensland Gotteberg, som er styreleder i Inge Steenslands stiftelse, var med på byggestarten. Det er Inge Steenslands stiftelse som finansierer bygget, som en gave til regionens barn og unge. 

Barn fra Vålandshaugen barnehage hjalp ordfører Christine Sagen Helgø med å ta første spadestikk for det nye natursenteret som har fått navnet Inge Steenslands Hus.

– Det er en glede å gjøre dette sammen med barna. Det er viktig at de blir glade i naturen som barn, da er det lettere å like den som voksen, sier hun.

Sammen med hennes tale ble 15 naturtegninger fra barna i Vålandshaugen barnehage lagt ned ved steinen.

Det er planlagt at det nye bygget skal stå klart sensommeren 2016.