Kråkene kommer

Når Øyvind Gjerde starter sitt foredrag på Mostun i dag, torsdag kl. 19, er han omgitt av noen tusen kråker. De er riktignok ikke tilhørere, men sitter tett i tett i trekronene i Mostun-hagen og langs hele vestsida av Mosvatnet.

For å sette fugleinteresserte i riktig «kråkemodus», inviterer Øyvind til vandring gjennom kråkeskogen., Møt opp ved Mosvangen camping kl. 18.30 og bli med  på den korte spaserturen til Mostun. Det er i skumringstimen kråkene inntar trekronene, og det gjør de med mye leven og røre. Mest iørefallende er kaiene som også tilbringene nettene ved Mosvatnet i flere tusentall. 

Kråketrekket til Mosvatnet er et fascinerende fenomen som har pågått hvert år i flere ti-år. Hvorfor kråkene flyr flere mil hver kveld for å tilbringe natta ved Mosvatnet, vet ingen med sikkerhet, heller ikke Øyvind. Men han har mange godt begrunnete hypoteser. Det han vet mye om er hvor de kommer fra, og hvilke trekkruter de velger på sin ferd fra Ryfylkeøyene og fra Jæren. 

Foredraget på Mostun starter kl 19 og varer i en snau time. Det er fri adgang, salg av mat og drikke og naturvernbutikken er alltid åpen. Velkommen til Mostun i kveld kl. 19.