Matestasjonen stjålet!

Det fins ingen grenser for hva folk kan få seg til å stjele. Derfor er det muligens ikke overraskende at noen har rappet med seg foringsautomatene på Mostun. Det er leit for oss, men mest synd på småfuglene som nå må klare seg uten solsikkefrøene.

Matestasjonen som har stått 10 meter fra turvegen ved Mostun har vært særdeles populær blant turgåerne. Her kunne man stoppe opp og bivåne den hektiske aktiviteten på og rundt matestasjonen. På en stor plakat har folk fått informasjon om alle de vanligste fugleartene som er se på matbrettet om vinteren.

De to store foringsautomatene fikk stå i fred hele vinteren i fjor, og nesten hele vinteren i år. Automatene har høy kvalitet og stor kapasitet og er kjøpt fra Royal Society for the Protection of Birds (RSPB) i England. De lar seg ikke erstatte i en håndvendig, dessverre.

Og det er desverre ikke det eneste tyveriet eller hærverket vi har opplevd på Mostun. En brosjyreboks i plekisglass fikk stå i fred i ca tre uker før den ble knust av noen barskinger. Heller ikke veden har fått ligge i fred. Noen har vært og forsynt seg av arbeid som er gjort av friviilige. Fy skam!

Hvis det er noen som har et horn i sida til Naturvernforbundet eller Mostun natursenter, bør de møte oss i åpent lende og på høylys dag. Alt annet er feigt og simpelt og rammer ikke først og fremst oss, men alle brukerne av friområdet, med eller uten vinger!

Ring meg gjerne om du har noe usnakket og ikke la dine frustrasjoner gå ut over uskyldige småfugler. Mitt telefonnummer er 416 83 238.

Erik Thoring, daglig leder Naturvernforbundet.