Miljøet varmet på kald dag

Skolegården på Kongsgård varmet frosne sjeler på Verdens Miljøverndag på lørdag. Først med langbord og økologisk mat, og deretter med inspirerende utstillinger og krevende naturkviss. Færre folk i år enn i fjor, men stemningen like god som alltid.

Kongsgård skolegård er et perfekt sted  å markere  Verdens Miljøverndag. Stor nok plass til å ta i mot mange folk, men  ikke større enn at stemningen blir lun og intim. Dessuten sørger de mektige bøketrærne og de historiske skolebyggene for den rette innrammingen. 

Gratis økologisk frokost servert av Grønn Hverdag, Ullandhaug Økologiske Gård, Natur og Ungdom og Stavanger kommune frister alltid en trofast  skare bygjengere. Noen av dem benytter også anledningen til å besøke stands og utstillinger fra Naturvernforbundet, Skogselskapet, Stavanger Friluftssenter, Rachel Carson-stiftelsen, Rogaland Elbilforening og flere andre. I år var det færre besøkende enn i fjor. Det må den den kalde nordavinden ta skylden for. Men engasjementet var like stort. Naturvernforbundets naturkviss var det mange som prøvde seg på, med vekslende hell. Uansett fikk alle premier. 

Arrangementet pågikk fra kl. 11 til kl. 14 og samlet anslagsvis 6-800 deltakere. 

Bildetekst: 

Frode Kleppe dypt konsentrert om Naturvernforbundets naturkviss. Bak Øyvind Gjerde fra FN-sambandet/NOF-Stavanger.