Mostun stenger, Marøyferjå starter

Mostun natursenter tar sommerferie etter et særdeles aktivt halvår. Samtidig starter seilingene med Marøyferjå.

Siden starten av året har over 700 elever fra Stavanger-skolene deltatt i undervisningsopplegg på Mostun. Tilbakemeldinger fra elever og lærere har vært svært positive, og viser med all tydelighet at kunnskapstilbudet er etterspurt. Faktisk så mye at vi dessverre har måttet si nei til flere skoler. 

Undervisningen har har i hovedsak vært gjennomført av Toril Hasle og Øyvind Gjerde. Førstnevnte har sluttet for å gå over i ny jobb hos fylkesmannen i Vestfold, og det er ikke ansatt noen ny i hennes stilling. Vi håper å få plass ny naturveileder til høsten slik at tilbudet kan videreføres. 

Et stort antall frivillige har sørget for å holde Mostun publikumsåpent på søndager. Det har også vært et populært tiltak med i alt 786 besøkende. Det er et sterkt tall tatt i betraktning at hele eiendommen har vært stengt med sperregjerder. Gjerdene er nå tatt ned og hagen er klar til bruk. 15.juni var siste søndagsåpne dag. Vi starter igjen søndag 7.sepetember.

Mens Mostun stenger, starter Marøyferjå med sommerens skysstilbud. Denne sommeren starter vi med bestilte grupper i uke 26 og deretter blir det åpent for alle. Fra og med mandag 30.juni til og med søndag 6.juli kan du bli med på tur til Stoire Marøy, helt gratis og uten påmelding. 

Om du vil overnatte i telt er det bare å pakke sekken. Slik 7.klassingene  fra Storhaug skole gjorde i helga (bildet nedenfor)  på initaitiv fra foreldrene.