Over 300 på familiedag på Mostun

Søndag 1. februar arrangerte Mostun natursenter en familiedag i forbindelse med Verdens våtmarksdag. Det ble en storslagen søndag, med strålende vær og mange besøkende!

Da gjestene ankom Mostun, fikk de være med på noe utenom det vanlige. Ansatte og frivillige var nemlig på plass for å feire Verdens våtmarksdag. I Mostunhagen fikk de varme seg på gratis bålkokt grønnsakssuppe. Inne kunne de kjøpe kaffe, småkaker og nystekte vafler.

       

I tillegg til godbitene var det stelt i stand aktiviteter til barna. Naturløypa, fuglebingo og våtmarksdart vekket mye oppmerksomhet blant de vinterkledde små. Andre boltret seg i den svære, gamle rhododendronbusken som står i hagen. Inne på kaféen kunne folk slappe av i varmen mens barna tegnet, eller kikket i spennende bildebøker.

       

I løpet av knappe 3 timer fikk Mostun over 300 besøkende denne søndagen, og rosen for arbeidet satt løst. Mange meldte fra om at de var svært fornøyde med arrangementet. Det ble en knallstart på februar måned!

        

Hvert år den 2. februar markeres Verdens våtmarksdag. På denne dagen i 1971 ble den internasjonale våtmarkskonvensjonen (Ramsarkonvensjonen) etablert. Denne har som hensikt å verne våtmarker som naturlandskap, forvalte vannressurser, samt å sikre våtmarker som livsgrunnlag til mennesker. Utallige arter i verden er fullstendig avhengige av våtmarker, inkludert flere som vi verdsetter som typiske for norsk natur.

  

Mostun natusenter står rett ved Mosvatnet, som er byens mest besøkte turområde. Det er dessuten en frodig våtmark som yrer av liv, og det er derfor vi feiret Verdens våtmarksdag. Her kan en finne flere planter, dyr og fugler som er utrydningstruet i Norge. Det er et sjeldent og variert mangfold som har sitt hjem i og ved vatnet.

Foto: Erlend Berne