Sommerfugler i Vitenfabrikken på torsdag

Den pensjonerte Sandnes-lektoren Tore R. Nielsen har gjennom et langt liv hatt særlig interesse for de minste artene i naturen. Torsdag 29. oktober kommer han til Vitenfabrikken for å fortelle om insektenes forunderlige verden. Foredraget begynner kl. 18.30 og det er fri adgang. Salg av naturbøker fra kl. 18.00.

Om insektenes forunderlige verden

Det er en stor sannsynlighet for at tidligere elever ved Sandnes videregående skole vet mer om insekter enn gjennomsnittet i befolkningen. Den fortjenesten skal i såfall Tore R. Nielsen ha! Sandnes-lektoren er utdannet entomolog ved Universitetet i Bergen. For den som ikke vet det betyr entomolog person som studerer insektene. Men Tore har gjort mer enn å formidle sine kunnskaper, han brenner også sterkt for at barn og ungdom skal ha mulighet til å studere biomangfold i sitt nærmiljø. Derfor var han en av pådriverne i aksjonen for å bevare Plassatjern ved Foss-Eikeland. Aksjonen var vellykket, Plassatjern ble bevart. Lesere av Aftenbladets Pluss-magasin har også hatt gleden av bli kjent med Tore gjennom hans innsiktsfulle artikkelserie i høst.

I Vitenfabrikken torsdag 29. oktober viser Tore bilder fra sitt rikholdige arkiv. Han kommer også til å fortelle hvorfor det er viktig å sikre gode leveområder for insekter som er truet av utryddelse.

Fordraget begynner kl. 18.30 og vi avrunder i god tid før kl. 20.00

Kom gjerne en halv time før, da åpner vi naturbokhandelen med mange gode tilbud på bøker, fuglekasser og fuglesang-CD. Det er fri adgang og åpen kafe i Vitenfabrikkens 1. etasje.