Våtmarksutstilling på Kvassheim

Jæren har 23 våtmarksreservater med internasjonal vernestatus, såkalte RAMSAR-områder. Nå kan du gjøre deg kjent med våtmarkene på en spennende utstillingen i friluftsfyret Kvassheim. Utstillingen kan du også se på en ny web-side.

Det er fylkesmannen i Rogaland og Direktoratet for Naturforvaltning som har laget våtmarksutstillingen. i utstillingen inngår også lyddusj, film fra Jæren, naturkviss med premier og tegneoppgaver for de minste. Fra et panoramavindu kan du studere fuglelivet i Kvassheimsbukta gjennom et publikumsteleskop. Utstillinga som står i andre etasje i den tidligere fyrmesterboligen er gratis.

Bruk gjerne toget når du drar til Kvassheim. Gå av på Brusand stasjon, derfra er det en merket turløype til Kvassheim som tar en drøy time. 

Friluftsfyret Kvassheim kan også by på en kafe med fantastisk utsikt over Jærhavet og en utstilling om redningshistorien på Kvassheim. Kafeen og utstillingene er åpne hver dag unntatt lørdag fra kl. 11 til kl. 17 (til 19.august). Friluftsfyret blir drevet av Jæren Friluftsråd.