Vellykket våtmarksdag

90 personer gjestet Mostun natursenter i anledning verdens våtmarksdag søndag 2.februar.

Det var ikke bare gratis, bålkokt våtmarkssuppe som lokket turgåerne ved Mosvatnet. Svært mange tok seg nemlig god tid til å studere våtmarksutstillingen som vi av mangel på inneplass, hadde montert på veggene ute. Det fungerte aldeles utmerket og frister til gjentakelse. Mange tok også våtmarkskvissen og leverte gode svar. 80 prosent hadde ni av ti rette, de siste 20 prosent klarte alle ti spørsmål. 

Inne var det fullt rund bordene i samfulle tre timer. Mange fikk med seg våtamarksfilmen fra Jærkysten som nylig er laget av naturfotografen Roy Mangernes og som blir vist på storskjerm i kafelokalet. 

12 utvekslingsstudenter fra Belgia, Nederland, England og Tyskland ramlet innom og fikk spesialbehandling av fylkesmannens representant, Vegard Ankarstrand. Alle ble utstyrt med kikkerter og ble guidet av Vegard om Mosvatnet og om våtmarksfugl. Det satte de stor pris på. 

Et på alle måter vellykket arrangement. Og til en forandring hadde den kalde austavinden tatt pause akkurat denne dagen. 

Bildetekst: Utvekslingsstudenter fra Europa studerer fuglelivet i Mosvatnet under kyndig veiledning av Vegard Ankarstrand fra fylkesmannen.