Verdens våtmarksdag på søndag

Søndag 2. februar 12.00-15.00 markerer vi Verdens våtmarksdag på Mostun natursenter. Da er dere alle velkomne på utendørs våtmarksutstilling med quiz, gratis bålkokt våtmarkssuppe og fuglebingo for store og små.

Roy Mangersnes

Våtmarkene hører til de mest trua naturtypane vi har. Fra den industrielle revolusjon og fram til i dag har omtrent halvparten av verdens våtmarker blitt ødelagte. De har særlig blitt ofret til fordel for utbygging, utfylling og oppdyrking. 

Verden våtmarksdag markeres hvert år den 2. februar. På denne dagen ble den internasjonale våtmarkskonvensjonen (Ramsarkonvensjonen) etablert i den Iranske byen Ramsar. Fra opprinnelig å konsentrere seg om å ivareta våtmarker som leveområde for vannfugler, omfatter konvensjonen i dag ivaretakelse av våtmarker i bred forstand; både som leveområder for flora og fauna, og som viktig naturressurs for mennesker.

Kom til Mostun natursenter og bli med på markeringen av dagen! I tillegg til utendørsaktivitetene blir det vanlig søndagskafé med økologiske vafler, kaffe og saft. Naturvernbutikken vil også være åpen. Arrangementet, inkludert våtmarkssuppa, er gratis. Men husk kontanter til kafeén og naturvernbutikken, vi tar dessverre ikke kort.

Dagen arrangeres av Fylkesmannen i Rogaland, Naturvernforbundet i Rogaland og Jæren våtmarkssenter.

Velkomne skal dere være!