HEI ALLE konferansen Både fugl, fisk og folk
BLIR UTSATT TIL VÅREN. Vi fikk ikke nok påmeldte i denne omgang. Men følg med!!

HEI ALLE KONFERANSEN
Program
Både fugl, folk og fisk
Hvordan kan kystnæringene igjen bli bærekraftige?
Fredag 29. aug
Ankomst Brønnøysund ettermiddag innkvartering for tilreisende.
18.00 Kveldsmat og prat på Kred.
19.00 Kveldstur til Laukholmen – Hildurlåven hvor vi opplever utdrag av utstillinga Sjøfuglarkivet på heimvei v .Fuglevokter, Vibeke Steinsholm
Lørdag 30.aug
08.30 – Velkommen og introduksjon Fugl, fisk og folk ved leder av Naturvernforbundet i Nordland Frode Solbakken
08.45 – Preludium for fisk Gunn Sæter på bassklarinett.
09.00 –Rita Johansen –Tidligere leder av Stiftelsen Vegaøyan Verdensarv – Et innblikk i Vega Øyans forvaltning av fugler, øyer, hav og fisk.
09.45 Aqua Future – Elisabeth Teines og Thomas Myrholdt: Den lus og nesten utslippsfrie laksen – en drøm om å samarbeide med selveste havet.
10.15 Pause med frukt
10.30- Kystfiskere Sisilie Skagen Johnsen og Stian Iversen. Erfaringer som unge kystfiskere i i dag. Sammenhengen mellom kystnært fiske og sjø-fugl liv
11.15 – Kjetil Skar. Fra rødt til grønt – hva må til for å få laksenæringen bærekraftig?
11:45 – Dag Røssum Johansen: Oppdrettsnæringen sett fra et naturvern perspektiv –og perspektiver på en helhetlig forvaltning av kyst og hav.
12.15 Lunsj –Kred
13.00 –STÅ OPP markering.
14.00: Tur til Toft og prosjekt Helgeland Miljøfisk – Aquaculture Innovation på Toft.. Guiding med Gunn Sæter leder av Naturvernforbundet på Sør- Helgeland.
Retur fra Toft 16:00
16.30 -17.30 Paneldebatt på Cred – (del av Stå Opp Markering. )
Tema: Hvordan ta omsorg for alle arters liv på kysten? Hvordan kan vi samarbeide om naturbærekraftig fiskeri og havbruk og fortsette arbeidet med å ta vare på ærfugler og andre sjøfugler? Inviterte politikere utfordres spesielt på disse spørsmålene som endel av Naturvernforbundets Stå Opp markering.
Søndag 31. august
Intern samling Naturvernforbundet (Kommer tilbake til lokale og tid.)
Konferanseavgift: 500,- dekker mat og ekskursjon.