Husk å reservere deg!

I disse dager fyrer katalogselskapet Eniro opp trykkpressene, og forbereder seg på å produsere og distribuere tonnevis med uønskede telefonkataloger.

I undersøkelser utført av Respons analyse på vegne av Naturvernforbundet Hordaland svarer bare 26 prosent at de ønsker å motta den vanlige telefonkatalogen, 17 prosent vil ha Gule sider, mens tallet for Ditt distrikt er 15 prosent. Hele 61 prosent svarer at de ikke vil ha noen som helst papirkatalog, og bare 6 prosent vil ha Ditt distrikt, Gule Sider og den vanlige telefonkatalogen.

De fleste finner i dag telefonnummer på internett, via SMS eller på annen måte. Likevel er det bare rundt 10 prosent som faktisk har reservert seg mot katalogen og de som ønsker å stoppe høstens søppelkataloger bør reservere seg nå.

· Vi oppfordrer alle som ikke trenger katalogen til å gå til våre nettsider naturvern.no/katalogstopp og reservere seg der. Slik kan vi spare miljøet for tonnevis med unødvendig søppel, sier Sverre Stakkestad i Naturvernforbundet Hordaland.

Naturvernforbundet oppfordrer videre alle som har mottatt katalogen til tross for å ha reservert seg til å sende en e-post til organisasjonen, slik at klagene kan sendes videre til Eniro og samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

· Vi har sett oss lei på Eniros kroniske forakt for miljøet og forbrukerne. Selskapet sier at de har gjort mye for å informere om reservasjonsordningen, noe som alle ser er løgn. Når folk ikke vil ha katalogene, men heller ikke reserverer seg viser det at reservasjonsordningen er for lite kjent, eller for vanskelig tilgjengelig. Hvorfor skal Eniro sende alle tre katalogene til 90 prosent av husstandene i Bergen når det bare er 6 prosent faktisk ønsker hele katalogpakken. Her i Bergen bøtelegges huseiere som forsøpler fortauet utenfor egne bygg. Milliardkonsernet Eniro derimot slipper unna med å dumpe tonnevis med uønskede kataloger som blir liggende i ukevis før de kastes i søpla. Dette er miljøvandalisme, avslutter Stakkestad.

Naturvernforbundet forventer dessverre at vi også i år får et skred av klager fra folk som har mottatt katalogen til tross for at de har reservert seg. Disse klagene vil vi i år viderebringe til katalog og samferdselsminister Liv Signe Navarsete, sammen med et krav om at hun speilvender dagens ordning. Det mest logiske og miljøvennlige er at de som ønsker å få papirkatalogen kan bestille denne enkelt og gratis levert på døren, mens det store flertallet som ikke vil ha den kan slippe.

For mer informasjon kontakt:
Sverre Stakkestad, kampanjeleder i Naturvernforbundet Hordaland, telefon 55 10 10 97 Ja, dette er viktig. Eg vil bli medlem i Naturvernforbundet

Eg vil gjerne støtte arbeidet Naturvernforbundet gjør for å ta vare på naturen

Undersøkelse i Hordaland

Mange av telefonkatalogene får et kort liv. Det er helt unødvendig. Reservér deg nå!