Hvor går veien for Romsdal etter oljealderen?
Naturvernforbundet inviterer fagorganisasjoner, næringslivet og politikere m.fl. til et dialogmøte på Innbyggerlaben i Molde i november. Hvordan vil omstillingen se ut i Romsdal?
Norge står foran en enorm omstilling i årene fremover. Vi skal gå fra å være en oljenasjon til å bli et lavutslippssamfunn innen 2050. Hvordan denne omstillingen skjer vil ha stor påvirkning for lokalsamfunnene i Romsdal.
Fylkesleder i Naturvernforbundet i Møre og Romsdal, Jannicke Totland Due, håper på godt oppmøte og at det blir en god dialog. «Oljealderen er på hell, og vi ønsker å få dialog med blant annet næringslivet, sier Jannicke. «Hvilke barrierer og utfordringer vil vi møte på veien, hvilke konkurransefortrinn og muligheter finnes lokalt?, hva må til for å sikre en omstilling som både er grønn og rettferdig?» Dette er viktige problemstillinger for et område som er avhengige av dagens oljeindustri. Her har vi flere felles interesser, sier fylkeslederen.
Dialogmøtet vil innledes av Camilla Houeland som er seniorforsker fra Fafo og en av forfatterne bak rapporten Rettferdig grønn omstilling som er laget av Samfunnsøkonomisk analyse og Fafo. I rapporten har forfatterne sett på hva som vil skje dersom Norge slutter å lete etter ny olje og gass, med fokus på sysselsetting og kompetanse knyttet til næringen.
Dialogmøtet er et samarbeid mellom Naturvernforbundet, Innbyggerlaben Innom i Molde kommune og alliansen Broen til framtiden. Broen til framtiden er en allianse bestående av fagforeninger, organisasjoner, forskere og trossamfunn som jobber for en grønn og rettferdig omstilling. Resultatet fra gruppearbeidene blir samlet i en egen rapport som tas med videre i arbeidet til alliansen Broen til framtiden.
Påmelding via denne linken.
Kontaktpersonar:
Jannicke Totland Due – Fylkesleiar i Naturvernforbundet i Møre og Romsdal
jannicketotland@hotmail.com
Thor Due – Styremedlem i Naturvernforbundet i Molde
thorgwdue@hotmail.com