Klesbyttemarked og folkefest i Ålesund

22. april blir det bytting av klær på Parken Kulturhus

Hjelp oss å lage en drømme-bytte- butikk!  Ålesund Sirkeltrening, Besteforeldrenes Klimaaksjon og Naturvernforbundet går ilag og arrangerer folkefest i hjertet av Ålesund. Og i år er det en ny vri på klesbyttemarkedet- husflidslaget er med, med sin «fikselaug»

På selve byttedagen kan en levere inn ting fra kl. 10:00 på Parken Kultuhus. Selve klesbyttemarkedet åpner kl. 11:00. Men man kan levere inn klær, sko, smykker og vesker allerede nå, dette kan leveres hos Ålesund Sirkeltrening i deres åpningstider.

Reglene er som følgende: En kan levere inn 10 plagg og få 1 bong per plagg/ting til å shoppe på markedet. Og vi ønsker hele og rene plagg uten flekker.

I fjor ble 1947 plagg byttet og det kom rundt 300 personer innom byttemarkedet.Vi håper på ennå flere bytter i år og glade fjes. Vi lager denne byttedagen for å sette fokus på bærekraftig livsstil og glede ved gjenbruk! 

Mange mennesker: Rundt 300 mennesker var innom klesbyttemarkedet i fjor! Og 18 frivillige var med oss på selve dagen.
Mest kvinneklær: Man kan levere inn mange ulike typer ting, alt fra klær og sko til smykker og vesker! Det bruker å bli levert inn mest kvinneklær og minst herreklær og barneklær. Men kanskje det blir annerledes i år?
Stort engasjement: I fjor ble 1947 plagg byttet og vi håper på enda flere bytter i år, samt glade fjes.