Naturen svikter aldri!

Naturvernforbundet er 100 år: Her er den ideelle julegåven til alle miljøengasjerte.

Jubileumsboka er klar!

Sammen med Dinamo forlag har Naturvernforbundet laget en annerledes jubileumsbok til forbundets 100-årsjubileum. Vi har gått til noen av Norges mest anerkjente forfattere og skribenter for å vise hvordan de bruker naturen som motiv, bakgrunnsteppe og inspirasjonskilde. Samtidig har vi fått bilder fra noen av Norges mest kjente naturfotografer, bilder som direkte og indirekte står i samspill med tekstene. Alle har de sin spesielle tilnærming til norsk natur, til ettertanke, undring, gjenkjennelse og glede over hva naturen kan gi og betyr for oss.

I tillegg får vi et møte med en annen hundreåring. I innledningskapittelet forteller Erik Sture Larre, 100 år i 2014, den utrolige historien om hvordan han i mai 1945 kom ut av Gestapos torturkamre som nydedikert naturverner. Den nå lovfestede «Markagrensen» rundt Oslomarka står igjen som ett mektig monument over noe av det han fikk til. Larre sviktet aldri naturen.

Oppslagene dekker norsk «allnatur», fjord, fjell og skog, alle årstider og alle landsdelene våre. Tre av forfatterne er samiske.

Blant bidragsyterne finner du:

Roy Jacobsen, Hege Siri, Per Petterson, Lars Saabye Christensen, Marit Opeide, Niels Chr. Geelmuyden, Cecilie Skog, Harald Sverdrup, Nils-Aslak Valkeapää, Baard Løken, Jørn Bøhmer Olsen, Ingrid Harboe, Johan Brun, Orsolya Haarberg, Arnt Kvinnesland.

Naturvernforbundets medlemmer kan kjøpe den i Naturvernforbundets nettbutikk for kr 198,- pluss 95,- i frakt. Prisen for ikke-medlemmer er 348,25
+ 95,- i frakt.

Sikre deg ett eller flere eksemplarer av boken nå!