Norge må halvere sine CO2-utslipp innen 2020

Leserinnlegg fra Møre og Romsdal Natur og Ungdom.

Vi kan ikke lenger diskutere om klimaendringene eksisterer, vi kan ikke lenger diskutere hvor alvorlige de er. Vi må handle, og det haster!

I dag, fredag. 2. februar, slapp FNs klimapanel den første av totalt fire del-rapporter om verdens klimatilstand. Den slo fast at klimaendringene er menneskeskapte og kommer av økte klimagassutslipp i atmosfæren.

– Hvis alle kutter litt kan vi fortsatt unngå de alvorligste konsekvensene av klimaendringene, sier Lise Staurnes, leder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom.

EU har sagt at de vil kutte klimautslippene sine med 20 % innen 2020. Dette er et pinglete mål. Norge har muligheten til å gå lenger enn gjennomsnittet, og Møre og Romsdal Natur og Ungdom krever at Norge må halvere utslippene sine innen 2020.

2.500 av verdens fremste klimaforskere er sikrere enn de noen gang har vært om at klimaendringene er menneskeskapte. FNs klimapanel består av uavhengige forskere fra hele 130 land.

Allerede i dag er det flere mennesker på flukt fra klimaendringene enn det er fra krig. I en rapport fra Christian Aid heter det at 820 millioner mennesker kan bli flyktninger i løpet av det neste hundre året.

– Klimaendringene er verdens største problem. Norge har et stort ansvar, vi har mulighetene til å kutte i utslippene våre, og det må vi gjøre nå! Sier Lise Staurnes, leder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom

Hvis ikke vi, hvem?

Hvis ikke nå, når?

For spørsmål og kommentarer:

Lise Staurnes, leder i Møre og Romsdal Natur og Ungdom

Tlf: 92 49 48 03

Klimaforlik: Presentasjon februar 2007