22.okt 2025

Gratis fermenteringskurs

Hva:
Når: 22.okt, kl. 19:00 – 21:00
Hvor: Halsen ungdomsskole

Bli med oss på introkurs i fermentering av grønnsaker. Vi ordner med nesten alt som trengs. Du tar bare med deg to glass på ca 500 ml. Bindende påmelding!

Rå grønnsakerAnne Marit Ligaard
Anne Marit Ligaard

Vi elsker mat, vi digger grønnsaker og vi synes det er gøy og godt med fermentering, derfor inviterer vi deg til å bli med på fermenteringskurs.

Fermentering eller melkesyregjæring er en konserveringsmetode som har lange tradisjoner. Melkeprodukter som yoghurt, kulturmelk, enkelte kjøttvarer, surdeigbrød eller kontinental surkål fremstilles ved hjelp av fermentering.

På kurset får du en kort innføring i prosessen. Vi skal lage fermenterte grønnsaker. Pga innkjøp av grønnsakene og antall plasser i kjøkkenet trengs bindene påmelding til tvschum@online.no innen 15. oktober. Vi ordner med alt unntatt glass, så ta med deg to glass med lokk og plass til ca 0,5 liter i hver, så får du med deg fermenterte grønnsaker hjem.

Våre erfarne, dyktige og hyggelige kursholdere er: Anna fra Fulseth gård og Johannes fra Naturvernforbundet.

Meld deg på 🙂

(NB: dette er en del av Beredskapshageprosjektet, et samarbeid med Stjørdal museum Værnes. Vi får økonomisk støtte fra Naturvernforbundet sentralt).