Dugnaden på Bjørndalen 2016, godt vær og god stemning

For andre året gjennomførte Naturvernforbundet og Grytdalens Venner dugnad på Bjørndalen ved Fjellkjøsvatnet. Positive signaler om eiendommsforholdene til området gjør at vi håper å kunne utvikle og ivareta eiendommen slik at den kan bli et historisk turmål.

Værgudene viste seg fra sin aller beste side da årets dugnad på Bjørndalen ble gjennomført 21. august. Bortsett fra noen tekniske problemer med slåmaskina, som medfører at vi må ta en liten etterslått, gikk alt etter planen. Årets dugnad var den andre i rekka, og arbeidet begynner allerede å gi resultater.

Blant annet en økonomisk støtte fra Fylkesmannen, gjør at vi kan investere i både utstyr og ting som benker for en relativt komfortabel «pust i bakken» for den som finner veien, og det ser det ut til at flere gjør. Hele «Thamses» eiendommer i Orkdal, Snillfjord og Agdenes utgjør 80 000 dekar. Den er i utgangspunktet til salgs, men det ser ut som om vi ved blant annet støtte fra Orkdal kommune og andre interessenter kan finne en løsning som siker at området blir i offentlig eie til glede for alle som er glad i natur.