05.jul 2023

Humlesafari i blomsterenga på Beitlandet med Tor Bollingmo som veiviser

Hva: Naturgledetur
Når: 05.jul, kl. 16:00
Hvor: Beitlandsveien 182, Hegra

Bli med oss og humleekspert Tor Bollingmo på tur i Beitlandets frodige blomstereng

Blomstereng BeitlandetBeitlandet

Bli med oss og lær mer om humlene i blomsterenga på frodige Beitlandet gård. Vi er så heldige at vi får med oss Tor Bollingmo, biolog, med spesiell kompetanse innen pollinerende insekter og deres rolle i naturen. Han er kjent som en dyktig formidler, humleekspert og en som viser vei framover midt i naturkrisa. Han har i mange år jobbet med prosjekter for å ivareta og restaurere leveområdene for insekter. Han driver Humleskolen, Humlebuzz og har skrevet boka «Norges humler».

Beitlandet, som har historie og kontinuerlig drift helt tilbake til 1540, er blant annet kjent for sine artsrike blomsterenger. Kulturlandskapet der er skjøttet gjennom slått og beite i flere århundre og har et unikt mangfold av sopp, dyr- og planteliv. Dette har skapt noen av Norges mest artsrike slåtteenger, slåttemyrer og naturbeitemarker.

Bollingmo skal fortelle om humlene og vi skal ut i blomsterenga for å observere dem nå som den er på sitt frodigste. Om det blir regn kan vi være lengre innendørs. Blir det godvær er vi mest ute. Gårdens eier, Heidi Beitland, viser oss rundt på gården og hun selger vafler og drikke. Kanskje blir det også levende, kortreist musikk, så denne ettermiddagen og kvelden kan vi virkelig feire naturens mangfold og det levende livet.

Alle er velkommen, barn, ungdom og voksne. Arrangementet er gratis.
Vi oppfordrer til samkjøring. Det tar omtrent 30 minutter med bil fra Stjørdal sentrum og omtrent 40 minutter fra Meråker sentrum.

Foto: eies av Heidi Beitland