05.apr 2024

Sjøfuglekskursjon til Vinnan og Velvangen

Hva:
Når: 05.apr, kl. 18:00
Hvor: Olderøra, på veien mellom Vinge og Skatval (markert med skilt for anledningen)

Vi inviterer alle interesserte til å bli med å se og høre det fantastiske fuglelivet i Vinnan og Velvangen fuglefredningsområde på Skatval.
Trondheimsfjordsilda har benyttet dette som gytested i mange år, noe som tiltrekker seg store mengder av sjøfugl. Hovedtemaet på ekskursjonen er disse fuglenes økologi og silda og fjordens betydning i denne sammenhengen. Med oss har vi Arne Moksnes og Tom Roger Østerås som gode formidlere og eksperter på fugl. Oppmøte kl 18.00.

Tom Roger Østerås og Arne MoksnesAnne Marit Ligaard

Trondheimsfjorden har hatt en voldsom nedgang i sjøfugl, og hele 80 prosent har forsvunnet siden 1980. Utbygging og uro i strandsona er blant årsakene til nedgangen.

Likevel forventer vi å oppleve et rikt fugleliv, og vi har nå i slutten av påska observert store mengder sjøfugl her. Området er populært for fuglene som spiser rogn fra sildegytingen som pågår i mars/april.

Som guider får vi med oss Tom Roger Østerås som er en av de mest kunnskapsrike og erfarne feltbiologene/ornitologene i Trøndelag, samt professor emeritus Arne Moksnes som har jobbet med fugl hele livet.

Vi tror at turen passer både for voksne og litt større barn. Vi skal ikke gå langt, så du trenger ikke å være i toppform for å bli med. Alle interesserte, både medlemmer, ikke-medlemmer, fugleinteresserte og mer generelt natur- eller friluftsinteresserte fra både Stjørdal, Malvik, Meråker og andre kommuner er hjertelig velkommen. Ta med kikkert om du har og gjerne en liten matpakke og drikke.

Vi møtes på veien nær Olderøra mellom Vinge og Velvang på Skatval (markert med skilt). Et søk på ‘Olderøra, Skatval’i googlemaps kan være til hjelp om du er usikker på hvor dette er. Vi oppfordrer til samkjøring. Ta kontakt om du trenger skyss eller har plass til flere: stjordal@naturvernforbundet.no

(Bildet over er fra Vikanbukta i Stjørdal og viser våre ekskursjonsledere).