Hold Norge Rent-konferanse

3. – 4. mai inviterer Hold Norge Rent til Norges viktigste møteplass om marin forsøpling.

Norske myndigheter har tatt en lederrolle i det globale arbeidet mot marin forsøpling, ogi den nye plaststrategien lagt frem av Regjeringen Solberg, understrekes denne rollen.

Som en konsekvens sitter flere norske institusjoner svært tett på et internasjonalt, politisk arbeid i tiden fremover. Derfor vier vi Hold Norge Rent-konferansen 2022 til temaet «Globale perspektiver».

Hva kan vi forvente av en ny global avtale mot plastforsøpling? Hvordan jobber norske universiteter, forskningsinstitusjoner og myndigheter med disse spørsmålene? Hvilke organisasjoner kan vi la oss inspirere av? Hvilke utfordringer deler vi på tvers av landegrenser? Dette skal vi ta for oss når vi møtes i Trondheim i mai.

Naturvernforbundet i Trøndelag har gleden av å være samarbeidspartner for konferansen i år. Vi er konferansens lokale vertskap og arrangerer fagdagen 3. mai.

Tirsdag 3. mai – Fagdag med lokal forankring

Program seminar:  
09.30 – 10.00 Oppmøte og registrering, Auditoriet i Statens Hus, Prinsens gt. 1A, 7013 Trondheim 

10.00 – 10.05 Velkommen , Marina Gørtz, prosjektleder, Naturvernforbundet i Trøndelag 

10.05 – 10.20 Plastarbeidet i Trondheim kommune, Solvår Reitan, rådgiver Miljøenheten, Trondheim kommune 

10.20 – 10.35 Slik jobber vi med å unngå landbruksplast i naturen, Berit Sølberg, seniorrådgiver Trøndelag Bondelag 

10.35 – 10.50 Kartlegging av fiskerirelatert plastavfall i Trøndelag, Maria Pettersvik Arvnes, Norges Fiskarlag region midt 

10.50 – 11.05 Whales, waste and sea walnuts, Francesca Verones, professor Program for industriell økologi, NTNU 

10.05 – 11.20 Virkningsmidler som stimulerer samfunnsforandring, Erica Löfström, forsker ved institutt for psykologi, NTNU 

11.20 – 11.30 Plastdugnad og samfunnsansvar, Sparebank 1 SMN 

11.30 Avslutning og lunsj 

Kl. 12.00 – 15.00 Fagbesøk til lokale aktører.  (Avgang med buss kl. 12 og retur til Scandic Lerkendal kl. 15)

Ocean Autonomy Cluster:  Bedrifter som inngår i Ocean Autonomy Cluster vil demonstrere ulike teknologier, som bidrar til mindre plast i havet, i Brattørabassenget. Etter det vil det holdes presentasjoner/foredrag om samme tema inne på Rockheim. 

Sirkulær kjøpesenter: BrukOm inviterer til besøk i lokaler på Nyhavna for omvisning og orientering av initiativet som skal styrke sirkulærøkonomien i Trøndelag. Her  vil du lære mer om planene for et kjøpesenter som har fokus på gjenbruk og miljø. Bl.a. vil du møte Utoplast som jobber med resirkulering av plast. 

Initiativ og løsninger i landbruket: Skjetlein landbruksskole ligger i fine omgivelser på Leinstrand utenfor Trondheim. Elever og lærere inviterer til omvisningstur rundt på gården der de vil fortelle om tiltak de har gjort og hvordan de arbeider med å utfordringer knyttet til mindre bruk av plast.  

Kveld: Festmiddag på Scandic Lerkendal

Onsdag 4. mai – Konferansedag med tema Globale perspektiver

Dere vil blant annet møte klima- og miljøminister Espen Barth Eide, Dr. Karen Nyberg, astronaut i NASA, Rachel Tiller, sjefsforsker i SINTEF og Sigve Ånderå, program director i Avfall Norge.

Konferansen blir semidigital med mulighet for både fysisk og digital deltakelse. Det vil også være fysiske utstillere på hotellet. Mer informasjon kommer.

Bestill early bird-billetter innen 28. februar her