Klesbyttefest 12. oktober

Vi gjentar suksessen fra 4. mai, og arrangerer ny klesbyttedag i samarbeid mellom Naturvernforbundet i Orklaregionen og Orkdal folkebibliotek, lørdag 12. oktober kl 11 – 14 på Orkanger bibliotek, 2. etasje. Arrangementet er støtta av Orkla Sparebank.

Bytt vekk gamle klesskatter du ikke bruker lenger – og få nye favoritter i retur! Lørdag 12. oktober 2019 arrangeres det klesbyttefest i Folkebiblioteket på Orkanger, for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte.

­– Vi vil gjøre det lettere å ta miljøvennlige valg i hverdagen, og klesbyttedagen er noe alle kan være med på, sier Kine Tangvik Størdal og Oda Kringstad fra Naturvernforbundet og Sigrid Flor fra Folkebiblioteket, som håper at klesbyttedagen kan bidra til at kvalitet og gjenbruk blir lettere enn å kjøpe nyproduserte klær.

– Vårt store miljøfotavtrykk skyldes blant annet klesforbruket vårt. I Norge importerer vi klær som aldri før, og det brukes tusenvis av liter vann for å produsere bare én t-skjorte. Ved å bytte, reduserer vi behovet for å kjøpe nye klær, og dermed minsker vi både ressursforbruket og forurensingen vår kraftig. Hvis alle nordmenn byttet til seg tre plagg i året, i stedet for å kjøpe nytt, ville vi kuttet like mye CO2 som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager, sier arrangørene.

Klesbytteopplegget er enkelt: Finn frem opp til syv hele og fine plagg fra bakerst i klesskapet. For hvert plagg du har med deg får du en kupong du bruker til å bytte til deg et nytt plagg som du faktisk har lyst til å bruke. Innlevering av klær skjer når du kommer, eller gjerne fredag 11. oktober i bibliotekets åpningstid, 09:00 – 16:00.

– Klesbytting er et hyggelig og enkelt miljøtiltak, og et godt alternativ til shopping, sier Naturvernforbundet i Orklaregionen og Folkebiblioteket på Orkanger.

«Manneklær»

På klesbyttedagen 4. mai var det nesten ikke «manneklær», men vi regner med at også mennene har klær de har «vokst ut av» eller ikke bruker lengre. Kom og delta i klesbyttinga 12. oktober.

Innlevering av klær

Du kan enten ta med deg klærne når du kommer 12. oktober (11 – 14), eller du kan komme fredag i åpningstida til biblioteket og levere inn – og få byttelapper.

Kontaktinformasjon:

Kine Tangvik Størdal: 47302828, Oda Kringstad: 91744131, Sigrid Flor: 72 48 31 07