Marsj for Innvordfjellet

Bli med på en hyggelig tur ved Innvordfjellet for å oppleve dette fine området, for å lære om natur og kulturminner og se litt på planene for anleggene av vindturbiner. Zephyr har fått konsesjon til å knuse fjell, fylle daler og plassere støyende, blinkende master med svære rotorblader i fjellene her. Men den flotte naturen er vi redde for å miste. Derfor skal vi vandre en tur i området sammen med dere som er enige med oss, og vi håper mange blir med og har det fint på turen.

For de som kommer kjørende langveisfra: ta av på Sjøåsen, ta til høyre på Tøtdal, ta så til venstre ved bensinstasjon på Statland. Etter Ca 11 km kommer dere til en gården som er utgangspunktet med parkering.


Det blir skiltet for parkering og oppstart og vi går rolig i samlet flokk oppover mot fjellet. Når vi kommer opp blir det bål (hvis det ikke er for tørt) med kaffe, kakao, kaker og pølser mm. Ta med egen kopp så slipper vi engangsutstyr 🙂 Det blir faglige innslag om dyreliv/fugleliv, planteliv og kulturhistorie og vi får orientering om hva utbyggingsplanen går ut på. De som har lyst kan gå til en topp for å se utover havet, og resten holder seg ved bålet, sitter ved vannet og opplever den varierte naturen.

Det er opp til enhver om man vil delta bare på turen, eller overnatte til neste dag. Det er god plass for telting ved parkeringa. Og vi har mange gjestesenger rundt om i husene. Hvis du har behov for en enkel overnatting så si ifra på pm, så plasserer vi folk ut fra antall.

På lørdags kveld har vi felles samling i fjæra (eller under tak hvis det er styggvær). Mer info om det tar vi underveis på turen.

Naturvernforbundet er med som medarrangør og vil sette opp felles transport fra Trondheim tidlig lørdag morgen. Påmelding til hol@naturvernforbundet.no. Du kan lese mer om saken på her.