Naturvernforbundet Trøndelag sin digitale bøsse til Tv-aksjonen

Naturvernforbundet Trøndelag støtter årets TV-aksjon, Et Hav Av Muligheter!

Bli med oss og gjør en innsats for å stanse plastforsøpling av verdens hav ved å gi ditt bidrag her: https://www.spleis.no/project/138676

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Plasten truer ikke bare dyrelivet, men også oss. Med konkrete tiltak der problemene er størst, skal årets TV-aksjon ta plasten ved rota.

Norges Naturvernforbund har jobbet med problematikken plast og plast i havet i mange tiår, og vi hatt utallige ryddeaksjoner, både ved strand, innland og bykjerner. Vi har svært mange aktive fylkes- og lokallag, med tusenvis av engasjerte medlemmer og ildsjeler over hele Norge, som dedikert og begeistret bruker fritiden sin med å ta vare på havet og dyrelivet som er truet. Årets viktigste dugnad går til å bekjempe plast i havet og vi oppfordrer alle til å bli med.

Med midler fra TV-aksjonen starter jobbingen der problemet er størst: Det estimeres at en fjerdedel av plasten i havet kommer fra Sørøst-Asia. Derfor er TV-aksjonsmidlene øremerket prosjekter i Thailand, Vietnam, Filipinene og Indonesia.

Årets TV-aksjon skal bekjempe plast i havet gjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. Det skal samles inn og resirkuleres søppel som i dag ender opp i naturen, redusere bruken av unødvendig plast og jobbe for at beslutningstakere forplikter seg til å nå målet om null plast på avveie i 2030.