Villmarkskveld med Arne Nevra

VILLMARKS-  OG GRYTDALSKVELD MED ARNE NÆVRA

 Det blir villmarkssus og dyreopplevelser i kinoen i kommunesenteret i Orkdal tirsdag 30.08.11 når den kjente naturfotografen Arne Nævra kommer på besøk. Nævra har laget et utall naturprogrammer for NRK, men er også en av de få i Norden som har vært engasjert av BBC for flere av deres prestisjefylte naturserier.

Gjennom filmkåseri med levende bilder på storskjerm kan du ta del i Nævras naturopplevelser hjemme og ute. Han vil fortelle om sine mange nærmøter med rovdyr, kjempeelger og andre dyr og stiller spørsmålet: Borte bra – men hjemme best? Her får du en visuell og muntlig framstilling også av historiene bak TV-seriene Nævra har blitt så kjent for.

 Denne kvelden vil Nævra spesielt legge vekt på sine naturopplevelser i barskogen – og komme inn på vårt lokale Grytdalen, der Nævra bl.a. har blitt forelsket i gammelskogen, myrene og hjorten.

 Nævra holder ikke mange forestillinger som denne, og natur- og friluftsinteresserte mennesker i området får dermed en sjelden anledningen til å treffe en av våre mest profilerte naturfotografer, kjent for sine flotte bilder og personlige fortellerstil, denne kvelden kl. 19.00. 
 

Sammen for vern av Grytdalen

Arrangører av kvelden er Grytdalens venner, Orkla Jeger og Fiskerforening, Naturvernforbundet, Orkdal kommune og Snillfjord kommune som samarbeider om to hovedmål:

  • Grytdalen og Songli skal fortsatt være offentlig eid og lagt til rette for friluftsliv og naturopplevelser
  • Totalvern av Grytdalen naturreservat som gir Norges første referanseområde for biologisk mangfold og forskning
  •  

I løpet av kvelden blir det innlegg fra:

  • Miljøverndepartementet ved statssekretær Heidi Sørensen eller politisk rådgiver Audun Garberg:  Framtida til Grytdalen og Songli
  • Norsk institutt for Naturforskning:  Muligheter for forskning og naturovervåkning i Grytdalen og Songli
  • Arrangørene, blant annet ordfører Gunnar Lysholm  Orkdal:  Hva vil vi med Grytdalen og Songli?

 Vi vil også vise til ei fotoutstilling som Naturvernforbundet samtidig har i Galleri Thams i Bårdshaug Herregård rett ved siden av Orkdal kulturhus (kinosalen), med tema ”Truet trøndersk natur”.

Reserver datoen!!