08.okt 2023

Nasjonal vardetenning på Ladehammeren i Trondheim.

Hva: Vardetenning
Når: 08.okt, kl. 18:00
Hvor: Ladehammeren

Den femte nasjonale vardetenningen nærmer seg og vi i Naturvernforbundet i Trøndelag skal sammen med Motvind Trøndelag ha vardetenning på Ladehammeren i Trondheim.

Bli med og la oss gi naturen den oppmerksomheten den fortjener!

Nasjonal vardetenning på Ladehammeren i Trondheim.

Natur og folk har krav på vern, og i Norge ser vi et stort behov for en holdningsendring i forhold til naturvern og hva vindkraftutbygging betyr for en hardt presset natur.

Vardetenningen er en eldgammel varslingsmetode for å vise fare. Vi tenner varde på Ladehammeren, der det er et gammelt vardenavn, Våttahaugen. Her blir det en solid flamme og et fint fellesskap.

Ladehammeren var et vardefjell i tidlig middelalder, og passer derfor perfekt for et arrangement som dette også i historisk kontekst.

Nå tenner vindkraftmotstandere bål på fjelltopper, på strender, i hager og overalt. Det tennes bålpanner, fakler, stearinlys og peisild. Noen arrangementer er store og med appeller, andre består av en eller to personer. Vi gjør dette for å varsle om faren ved vindkraftutbygging, for å vise hvor stor og bred folkeviljen faktisk er. Og for å vise at vi nå er i stand til å stå samlet opp mot ødeleggelser for natur og folk.

Vi mener en skal bruke allerede utbygd energiproduksjon smartere istedenfor mer utbygging som skader naturen.

Les mer om det her.

Bli med på vardetenning du og.

Trykk her for å komme til Facebook-arrangementet!