11.mai 2024

Gruppebilde i bøkeskogen og skogstur med Jørn Bøhmer Olsen

Hva: Skogvern og tur
Når: 11.mai, kl. 12:00
Hvor: Bøkeskogen ved Norske Skog Saugbrugs

Bøkeskogen i Halden må bevaresIngrid Margrethe Davidsen

Facebook-gruppa «La Bøkeskogen mellom Skonningsfoss og Våkemark leve!» med primus motor Bjørn Edvard Fast i spissen arrangerer fotografering og tur i Bøkeskogen med Jørn Bøhmer Olsen. Vi i Naturvernforbundet er med som medarrangører.

Arrangementets facebook-side der informasjon publiseres.

Informasjon fra arrangørene: «Bildet skal tas som en markering mot Norske Skog Saugbrugs planer om utvidelse og dermed rasering av denne 52 dekar store naturperlen. Bøkeskogen tilhører befolkningen, men først og fremst alt det vakre som lever der – fugler og trær, planter, sopp og tusenbein og sommerfugler.

Massiv ødeleggelse av natur skjer overalt i landet. En fotballbane i timen! VI NEKTER! Dette bildet kan bli et historisk bevis på at det nytter å protestere, bare vi er mange nok. Det skal IKKE bli et bilde til Bøkeskogens nekrolog.

Oppmøte klokka 12:00. Bildet burde være tatt omkring 13:00
Det serveres masse deilig KAKE. Ta med egen drikke.
Dette er selvfølgelig også en sosial happening.

Bildet tas i skråninga ned mot veien, til venstre etter brua.

Det er snaut med parkeringsmuligheter (det blir anvist plasser på stedet). Folk anbefales å samkjøre, sykle, eller bruke apostlenes hester. Skogen er kun 1,5 kilometer fra sentrum. Ikke la dette hindre dere i å delta. Ta det som en tur. Følg med på oppdatereringer om parkering og ting og tang.»

Etter fotograferingen, ca. 13:00.

SKOGSTUR MED JØRN BØHMER OLSEN.

Jørn vil fortelle om Tistadalen edelauvskog som er den største edelløvskogen i Østfold – verneverdi A – som Bøkeskogen er den nederste delen av. Bøhmer Olsen har stor kunnskap om historikken og livet der – trær, fugler, insekter, planter, for ikke å glemme ur-haldenseren som levde i området for over 6.000 år siden. Forfedrene våre.

Dette er en unik mulighet til å bli kjent med dette unike området, kun en drøy kilometer fra Halden sentrum.

Samtidig blir du med å markere at bøkeskogen skal bevares for fremtiden.