13.apr 2024

Tidlig morgentur – hør og lær om tiur og orrfugl

Hva: Tidlig morgentur
Når: 13.apr, kl. 05:00 – 07:00
Hvor: Høiås

Lørdag 13. april kan du bli med på en tidlig morgentur.

Tidlig morgentur

Våren er her med markblomster og grønnskjær i løvskogen. Linerla tripper rundt, vårfuglen alle setter pris på og som de fleste kan navnet på. Nesten umerkelig har våren kommet, men de første tegnene på en ny sommer startet for mange uker siden. Flere fugler ligger allerede på egg. De tidligste er i full jobb med å finne mat til sultne unger. Dette er en tid hvor mye skjer rundt oss.

Travleste tiden på våren er tidlig på morgenen når solen står opp. Så tidlig at de fleste ligger godt under dyna uten å vite hvilket skuespill de går glipp av ute i skog og mark. Dette kan du gjøre noe med nå. Bli med ut å lær om tiur og orrfugl, kanskje du kan få noen nyttige tips for turer ut i vårskogen på egen hånd.

Lørdag 13. april kan du bli med på en tidlig morgentur. Vi møter opp ved den den øverste parkeringsplassen på veien opp til Høyås hytta (der bommen er) kl.05.00. Turen er 5 km i flott terreng der muligheten for å høre og se orrfugl spille er stor. Vi legger inn en pause så du kan ta med matpakke og drikke – samt et sitteunderlag. Kikkert er god å ha.

Hele turen regner vi med tar vel 2 timer, så du er hjemme i god tid til de planer du har for resten av helgen.

Voksne og barn er alle velkommen ut til en litt spesiell frokosttur.