Veterinær i Los Angeles for å utvide sine horisonter!

Veterinær Therese Roen Eriksen om sitt opphold i USA hvor hun ble kurset i rehabilitering av sjøfugl.

Full av forventning satte jeg meg på flyet til Los Angeles,
USA i februar 2012.
Jeg skulle til et av IBRC sine senter for oljeskadet sjøfugl. Her skulle jeg lære, og høste nye erfaringer om dette spennende og relativt nye feltet for norske veterinærer.
IBRC og deres sentre er kjent for å være verdens ledende innen feltet, og deres senter i Los Angeles har en jevn tilgang på oljeskadet sjøfugl. Her var jeg garantert ”hands on” erfaring og samarbeid med en av de beste og mest erfarne veterinærene på området, Rebecca Duerr. Jeg ble ikke skuffet. Fra første minutt var det full rulle. Rebecca Duerr har vært engasjert i rehabilitering av fugler i mange år, og hun utdannet seg til veterinær i godt voksen alder kun for å jobbe med fugl.
I 10 dager var jeg en del av et profesjonelt team som har imponert meg med sin kunnskap og dedikasjon til arbeidet sitt.  
Driften av senteret er helt avhengig av frivillig innsats, og frivillige var det mer enn nok av.
De frivillige hadde til og med et eget turnussystem og det var ikke hvem som helst som fikk jobbe med fuglene. Her ble det satt høye krav til kompetanse. Det fantes ingen snarveier for noen.
Det er utrolig fantastisk at så mange stiller opp og hjelper til uten at de skal ha noe som helst tilbake i form av betaling. Belønningen var å se fuglene rehabilitert. De var rett og slett en fantastisk gjeng.

Jeg har lært masse ved mitt opphold ved senteret og vil bringe min kunnskap hjem til Norge, slik at jeg kan lære det bort til andre når jeg får mulighet til det.
Jeg har lært mange nye ting om rehabilitering av fugl på kort tid. Viktige små detaljer om alt fra mating av fuglene, rengjøring av bur, behandling og håndtering.  Jeg har lært mye mer enn ”bare veterinærting”. Rehabilitering er en helhetlig prosess hvor alle detaljer er viktige for et vellykket resultat. Det er kanskje den viktigste lærdommen man må ta med seg når man skal jobbe innen dette feltet.