Vellykket fjellplante vandring

Femten deltakere til en spennende dag på Filefjell med prof. Anders Lundberg

FRED KUYPER

Naturvernforbundet i Valdres fikk en minnegave etter vårt medlem Aud Sommerstad sin bortgang ifjor. Pengene skulle brukes til noe som var i hennes ånd. Da var det ingenting som var bedre som å gjennomføre en blomstervandring påFilefjell, som var Auds store interesse. Og som tilsynskvinne for Sletningsbu var hun mye på Filefjell gjennom mange år.

Vi var så heldige at vi fikk professor Anders Lundberg, botaniker, geograf og hytteeier på Filefjell, til å vise oss veien til både kjente og ukjente planter. Noen meget sjeldne. Og selv mente Anders at vi (og han) hadde full klaff med dagen. Fint vær og full uttelling på de planter han ville vise oss. Alle de spennende arter var i full blomst. Det kunne ikke blitt bedre. Noe alle som deltok bekreftet fortløpende under arrangementet. Ikke bare pga. av hans store kunnskap om fjellplanter, men ikke minst hans formidlingsevne og fortellerglede gjorde stort inntrykk. To bøker, én om Filefjell og én om Fjellplanter, ble til et varig minne om denne vellykkede dagen.

Vi er meget takknemlig for at Anders stilte opp, at det ble så mange interesserte og blide deltakere og at været ble så fint!