Årets villmarking

Vårt nye styremedlem Bjørn Henrik Stavdal Johansen er valgt til årets villmarking 2024!

Vi gratulerer! Og sakser fra NRK:

Årets villmarking: – Jeg har aldri vunnet noe før

Naturveileder Bjørn Henrik Stavdal Johansen kan skryte på seg samme pris som Lars Monsen og Cecilie Skog, etter å ha blitt kåret til årets villmarking.

– Det falt meg ikke inn i min villeste fantasi at jeg skulle vinne noe, så det er utrolig stort og en veldig fin overraskelse.

For naturveileder i Flå, Bjørn Henrik Stavdal Johansen, har det vært en helt spesiell dag på jobb. Han har nemlig blitt overrakt prisen som årets villmarking.

Naturveilederen jobber til vanlig ved besøkssenter Rovdyr i Flå, der han lærer unge og voksne om rovdyr i Norge og om bevaringsarbeid.

Les også
Meiner for få snakkar mot hyttebygging
Bjørn Henrik Stavdal Johansen er busett i Flå. Han har fleire gonger uttala seg negativt til hyttebygging.
Johansen sier det kommer som et stort sjokk at det var han som skulle vinne prisen i år. Men han synes det er utrolig stas å få samme pris som mange av forbildene sine.

Prisen for årets villmarking har tidligere gått til Lars Monsen, Cecilie Skog, Børge Ousland og Jens Kvernboe.

Den deles ut til personer som bidrar til å fremme norsk natur, inspirerer unge og voksne til å komme seg ut i naturen og har et fokus på miljø og bærekraft.

Beste arbeidsdagen i året
Prosjektleder for Camp Villmark, Per Anders Iversen sier det er kjempestas å komme til Flå for å kunne overraske Bjørn Henrik med prisen.

Årets Villmarking
Prosjektleder Per Anders Iversen sier det var mange gode kandidater i bunken, men at Bjørn skilte seg ut.
– Dette er høyt oppe på topp tre-lista over den beste arbeidsdagen i året mitt.

Han sier det er mange flinke friluftsfolk og villmarkinger i Norge, og de har brukt mye tid det siste året på å finne en verdig vinner.

De startet med 30–40 kandidater som de silte ned til fem.

– Det å fremme norsk natur, det å inspirere andre til å komme seg ut, og det å ha fokus på miljø og bærekraft. Bjørn Henrik tikket av på alle boksene, sier Iversen.

Iversen sier at Bjørn har vært på radaren deres lenge, og at de synes det har vært utrolig fint å følge han og arbeidet hans.

———————————————————-

Vi er glade for å ha fått Bjørn Henrik med i styret!