15.feb 2024

Grønn Weekend – salg av brukte klær og tilbehør

Hva: Salg av brukte klær og tilbehør
Når: 15.feb, kl. 11:00 – 17.feb, kl. 16:00
Hvor: Granstundet kjøpesenter

Velkommen til bruktsalg på Granstunet (gamle lokalene til Gate) 😎 torsdag 15. til lørdag 17.februar.😎.
Forny garderoben med brukte klær og god samvittighet.
Salg av klær skjer torsdag 15. februar kl. 11-18, fredag 16. februar kl. 11 – 18 og lørdag 17. februar kl. 10 – 16.

Vi er nå fullbooket med 50 selgere, men ønsker du å stå på venteliste er det mulig. Merk at vi fortsatt har ledig plass til flere boder på SALG AV VINTERUTSTYR lørdag 17/2 kl. 11-16.
———————–

Selge klær – slik fungerer det:
♻️ Register deg på venteliste via skjemaet her https://forms.gle/smNJPreWugw3rfmN8
Vi har satt en grense på 50 selgere og den er nå fullbooket. Vi kontakter førstemann på ventelista hvis vi får noe ledig.
Deltakeravgift er i så fall kr. 100,-
♻️ Finn frem inntil 20 plagg, sko eller tilbehør. Sørg for at alt er rent og inntakt.
♻️ Merk hvert plagg med en liten lapp, som du f.eks stifter/henger i en tråd på innsiden av nakken. Lappen skal være merket med nummer på plagg, størrelse, vippsnr (mobil nr.) og pris.
♻️ Lever plaggene på Granstunet 2.etg. andre siden av Lindex onsdag 14. februar kl. 14 – 18. Heng opp plaggene på anviste plasser. Vi har kleshengere og stativ.
♻️ Du behøver ikke å være tilstede, vi har bemanning i butikken. Vent i spenning på at dine klær og tilbehør får nytt liv hos noen andre og se gjerne om du selv finner klær på bruktsalget som skjer torsdag og fredag kl.11-18 og lørdag kl.10-16.
♻️ Hent det du ikke har fått solgt lørdag kl.16 – 17 eller mandag 14 – 18.

Klær er et miljøproblem. 8 prosent av de globale klimagassutslippene kommer fra tekstilproduksjonen, og det er mer enn alle utslipp fra fly- og båttransport til sammen. Vårt klesforbruk er ikke bærekraftig. Likevel har mange av oss lyst til å fornye garderoben.
Klesbytting kan bidra til å gi plagget lengre liv. Hvis ikke du vil bruke plagget lenger, kanskje noen andre vil? Om et plagg brukes dobbelt så lenge, halveres miljøavtrykket fra produksjonen av plagget. Derfor er det viktig å bruke klærne så lenge som mulig, kjøpe kvalitet når du kjøper nytt, og satse på gjenbruk i form av klesbytte, omsøm eller reparasjon, om det er plagg du ikke bruker.
Klesbyttedagen er en anledning for deg som vil fornye klesskapet på en miljøvennlig måte, for deg som trenger tips og hjelp til enkle reparasjoner/omsøm. Dine klær kan få et nytt liv i ditt eget eller i en annens klesskap.

Velkommen til en morsom, bærekraftig og grønn weekend!

Arrangør:
Naturvernforbundet i Gran og Lunner, Granstunet kjøpesenter, Smietorget Kjøpesenter og Gran Handel og Håndverk