Inspirerende om økologisk hagebruk

Å dyrke din egen økologiske hage er ikke bare en måte å forbedre din egen helse og velvære på, det er også en hjelpende hånd til naturen rundt oss. Naturvernforbundet i Gran og Lunner inviterte De Haes gartneri til et inspirerende foredrag om hvordan du kunne komme i gang med din økologiske hage.

Rundt 23 personer dukket opp til det inspirerende foredrag De Haes holdt i forkant av årsmøtet i Naturvernforbundet i Gran og Lunner. De Haes Gartneri er et heløkologisk gartneri på Hadeland. De har mye erfaring med dyrking av grønnsaksplanter, urter og blomster som de delte med oss.


Hvorfor økologisk? 
Å drive en økologisk hage handler om mer enn bare å dyrke mat. Det handler om å respektere jorden vi arbeider med, og skape et blomstrende miljø for både planter og insekter. – Hvorfor velge sprøytemidler og kunstgjødsel når vi kan skape et balansert økosystem i vår egen bakgård, spurte Birgitte. De delte nyttige erfaringer de selv hadde gjort og de kom med gode råd.

Lavterskelgleder for alle! 
Dette arrangementet skulle være spesielt designet for de som er nye i verdenen av økologisk hagearbeid. De ønsker å vise at det ikke krever avansert kunnskap eller store ressurser å starte din egen bærekraftige hage. Nyttig var det å vite at den joden som allerede er der, er god nok. De hadde også mange gode innspill til hvordan man skulle planlegge hagen og hva som fungerte fint sammen. De Haes bidro virkelig med inspirasjon til enkle metoder, smarte triks og gleder ved å se fruktene av ditt eget arbeid blomstre.

Ta Vare på Insektene: Hagenes Livgivere 
Insekter er hagens små helter!, poengterte Arild og Birgitte. Ikke alle var helt overbeviste om dette til å begynne med, men vi ble overbevist etterhvert om at det vi anser som plagsomme skadedyr har en nytte.

Skap et paradis for bier, sommerfugler og andre insekter, og se hvordan de belønner oss med frodige hager fulle av liv, oppmuntret Birgitte og Arild.