Jakten på Norges siste villmark

Bjørn Henrik Stavdal Johansen, naturveileder og ansatt ved besøkssenteret Rovdyr Flå, vil holde et foredrag om sitt prosjekt «Jakten på Norges siste villmark. Vi møtes rundt et bål ved Fløafjorden på Leira på torsdag 21. oktober kl. 17.30.

Bjørn Henrik skriver følgende:

«Etter at jeg flyttet til Flå for seks år siden, ble for raskt var på den destruktive framferden hos hytteutbyggerne. Jeg kunne fra dag til dag oppleve hvordan mine nære turområder ble slukt av hyttefelt etter hyttefelt.

Og dette vekte et engasjement i meg. Jeg ville se nærmere på hvor brutalt dette faktisk er – og det jeg fant skremte meg. På svært kort tid har vi bygd ned villmarkspreget natur i Norge. Både til strøm, veier og vindturbiner – men hytter og fritidsboliger sitter på tronen av destruktivitet.

Ikke opptar dem bare et enormt areal både i tomter, men også i tilhørende infrastruktur. Men aktiviteten i de nærliggende blir også så høy at den i stor grad fortrenger naturen hyttefolket er der for å oppleve.

Den norske villmarken har blitt bygd ned og frakturert. Og i dag finnes den som små adskilte grønne flekker på kartet. Disse flekkene ville jeg reise til. Oppleve. Se hva som var der. Var det villmark igjen å spore?»

Hva er det vi har å miste? Jeg ville starte jakten på Norges siste villmark.

Vi ønsker alle velkommen til en hyggelig stund rundt bålet. Ta med litt mat og drikke til deg selv, og gjerne en liten hagestol.

Værforbehold: om det blir mye regn, skal vi finnen en innendørsløsning på møtet. 

Nb: Bjørn Henrik har laget en liten film om sitt prosjekt, se på nett etter Bjørn Henrik Stavdal Johansen.